четвер, 31 березня 2016 р.

Читай. Думай. Твори.



За всі віки життя на цій Землі
Знання і досвід, мрії променисті
Збирало людство у книжки малі
І зберегло їх свято й урочисто.
Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад 7 десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул.
   Тиждень дитячого читання з давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й продовжує набувати особливого змісту для кожного учасника. Впродовж усіх днів Тиждень дитячого читання наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими письменниками, їх новими книжками, літературними подорожами, іграми та вікторинами, різноманітними конкурсами та акціями, театральними виставами, майстер-класами, презентаціями — і все це супроводжується приємними несподіванками.У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.

        Дорогі діти! Цими днями у нас, прохо­дить Тиждень дитячого читання. Ми вітаємо вас всіх з цим чудовим святом!
   Протягом тижня дитячого читання  діти беруть участь у різноманітних заходах, а саме:

1.      Поетичний віночок  «Співачка Гуцульського краю»

            ( до 135 – річчя з д.н.М.Підгірянки) бібліотека  2-4кл.

2.      Розважальна вікторина « Щирий сміх подовжує життя»

           ( до Дня сміху )   бібліотека 4-7 кл.

3.      Перегляд популярної літератури  «Хіт – парад кращих книг»   

            бібліотека , 6-8 кл.
 
 
 



 
 

 

 
 

середу, 9 березня 2016 р.

Тарас Шевченко – провісник долі України

                                                                           

І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!

 
Україна… В одному вже тільки цьому слові бринить музика смутку і жалю. Україна-країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її. Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали  часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад двісті років викликає в людях почуття гордості і захоплення  красою, своєю силою і народною мудрістю.
    Доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне  пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі. . Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.
    Пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, бо Тарас ШЕВЧЕНКО – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми пишаємось тим, що він – наш земляк,  а ми прагнемо бути достойними його нащадками. У багатьох оселях наших земляків і сьогодні можна побачити портрет ШЕВЧЕНКА, заквітчаний вишитим українським рушником
    В день народження Т.Шевченка дорослі і діти йдуть до його пам’ятника, щоб поставити свічку, покласти квіти, почитати його вірші, поспівати пісні, вшанувати великого Кобзаря.
     Шануючи  Кобзаря, у нашій книгозбірні, для своїх користувачів ми облаштували тематичну викладку літератури:  « Шевченкове слово в віках не старіє» та відбудеться літературна кав’ярня   «Тарас Шевченко – провісник долі України»