вівторок, 27 червня 2017 р.

Сила закону-сила держави


Цей день святкує Мати - Україна,
                      Радіють вірні дочки і сини.
                   Урочисто, мов хвиля, пісня лине,
                   Здіймає жовто-сині прапори.

 
   28 червня ми святкуємо день прийняття Конституції України.
24 серпня 1991 року Верховна Рада України проголосила Акт незалежності України та створення самостійної держави – України. А у державі має бути затверджений Закон, за яким вона існує.
   Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства.Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
   Україна... В одному цьому слові й для нас бринить музика смутку і жалю. Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю.
Найстрашнішими стали події зими 2013 та 2014 років, які і сьогодні продовжуються війною на Сході нашої країни. Це знаковий час. Трагічний. Але й героїчний. Цей час переломний. Час нового бачення України світом.
    З нагоди відзначення цього свята, працівники нашої бібліотеки облаштували тематичну викладку літератури «Сила закону – сила держави» та підготували хронологічну панораму «Конституція: нові закони нашого майбутнього».




 

Немає коментарів:

Дописати коментар