пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Бібліотек@ - твоє вікно у світ


    Всеукраїнський день бібліотек… Його відзначення  свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства. Символічно, що саме 30 вересня, в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості), відзначається це свято.
    Є багато див на землі. Та чи не найбільше з них — книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип вона освітлює шлях людині. Віками книги збирають людську мудрість. В книгах відображена історія людства, його досвід, думки, почуття. В час комп’ютерних технологій, в лабіринтах різноманітної інформації, людині важко знайти тихий притулок, щоб помріяти, подумати про добре і вічне. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими.
   Бібліотеки сьогодні  повинні відповідати запитам читача, а саме мобільності та можливості отримання максимуму інформації в одній установі. При цьому книги не відходять на другий план, залишаючись класичним джерелом інформації.
   З нагоди відзначення цього свята, у нашій бібліотеці ми облаштували тематичну викладку літератури «Бібліотек@ - твоє вікно у світ» та провели літературний диванчик «Книгу завжди поважаємо, бо ми змалечку читаємо».





Немає коментарів:

Дописати коментар