четвер, 22 березня 2018 р.

Ми читаємо завзято, а читати нам – це свято



Комп’ютерний настав нестримний час,
Прогрес такий, що годі і встигати.
 І щось, звичайно, зміниться для нас,
Але не зможе людство не читати.

     Щороку у дні весняних канікул дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Як свято - Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.
      Традиційно такий тиждень розпочався і в нашій книгозбірні  під  гаслом «Ми читаємо завзято, а читати нам – це свято». У цей період проходять  різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань,  прищеплювання дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного, виховування любові і поваги до книги.
  •        Відкриття  тижня  дитячого читання   розпочали з  літературного портрета «Наталена Королева – найекзотичніша постать в українській літературі» - присвяченого 130 – річниці з дня народження.
  •       Другим заходом Тижня  для  користувачів пройшла година читання поезій « Поезія, це завжди неповторність» - присвячена  до Всеукраїнського дня поезії
  •       Доречним буде завершити тиждень  заходом приуроченим до дня сміху , а саме буде проведено  сміх – тайм «Першоквітневий кавардак».
 Не залишила  байдужими жодного читача книжково-ілюстративна викладки літератури:
«Книги – кораблі думки…». 
      Цей тиждень надзвичайно яскравий і неймовірно захоплюючий. Він приносить  дітям багато позитивних вражень, додає знань, а бібліотеці – нових користувачів!
 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар