середу, 29 березня 2017 р.

Світ дитинства в світі книги


У вінок весняних свят гарно вплітається свято - Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.
Саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям, які в майбутньому можуть стати великими вченими, винахідниками, письменниками.
   Традиційно такий тиждень прийшов і в  нашу книгозбірню  під  гаслом «Я з книгою відкриваю Всесвіт». В центрі заходів Тижня – книга та її читач. Для бібліотекарів це свято є чудовою нагодою для популяризації серед дітей читання і, власне, бібліотеки.
    Перший день Тижня присвячений письменникам-ювілярам 2017 року, а саме:
 Відкриття  тижня  дитячого читання   розпочали з учнями 4-5 класів годиною   веселих витівок «Байка розважає  й моралі научає»,  присвячений  до 190 – річчя з дня  народження
Л. Глібова. Цікаво  пройшов для  учнів 7-8 класів літературний  портрет  «Чари недоспіваної пісні» до 135- річчя з дня народження А. Тесленка, де діти залюбки занурилися в  книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на каверзні питаннячка, розширили  свій світогляд, отримали  частинку любові  і тепла.
Доречним цього Тижня буде   повести  веселу карусель  «Хочете жити на втіху, частіше вмирайте  від сміху»  приурочену  до дня сміху.
На завершення Тижня  байдужими не залишить  жодного користувача літературний дайвінг  «Листи з далекої подорожі»  присвячений до 110 – річчя з д. н. М. Трублаїні
Цей тиждень буде надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він принесе  дітям багато позитивних вражень, додасть  знань, а бібліотеці – нових користувачів!
 




 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар