пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

Допоки світить праведна зоря- шануймо Україну!


     Ясне сонце над нами встає
Червоніє у лузі калина
Ми щасливі , що ти у нас є
Наша вільна свята Україно
 
     Нові часи, нові завдання, нові вимоги… Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі.  Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій державі. Ми – майбутнє України
  З Днем Незалежності , дорогий український народе!
    27 років тому здійснилась мрія багатьох  українців - наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній державі, а на карті світу з’явилася нова Незалежна держава – Україна!
      Ми є спадкоємцями козацької слави, жертовності Січових Стрільців , мужності УПА., Героїв Небесної Сотні та убитих на Майдані і в зоні АТО.
Їх імена стали символом визвольних  змагань  українського народу за свободу, взірцем для наступних поколінь.
    У липні цього року ми святкували також 1030- ту річницю Хрещення України- Русі. Прийняття християнства поглибило культурно – просвітницькі процеси, благотворно вплинуло на розвиток духовності всього давньоруського суспільства. Це стало однією з найважливіших подій нашої історії, і поворотною подією у житті наших предків та суттєво вплинуло наше життя.
«Які  б в моїй душі не відбувались злами, нема святіш, як Украна – Русь.
Жовто-блакитними вивожу кольорами –
Я вірю!
Я надіюсь! Я молюсь»-
     Свою любов і шану віддаємо також найвищій св’ятині  у боротьбі за вільну Україну – нашому національному Прапору, з яким ламали   вікові кайдани, щоб проголосити АКТ про Незалежність України. Нехай наші синьо – жовті знамена окроплені кров’ю батьків і дідів розвіває непереможний час.
    Будьмо  гідними своїх предків , бережім  волю і незалежність України, поважайте свій народ і його мелодійну мову. Шануймо себе і свою гідність і шановані будемо іншими.
    Ми віримо в майбутнє твоє Україно! Ми віримо у свій народ! Ми продовжимо справу розбудови нашої Держави!
     І тому  з нагоди 27-тої річниці Незалежності України наша книгозбірня разом з клубом, завідувачка Мальон Марія Григорівна , а також  богослужителями   отцем   Олегом та отцем Ярославам ,  громадою   села провели святковий  Молебень  біля могили Січовим Стрільцям , а також  літературно - музичну    композицію   «Допоки світить праведна зоря- шануймо Україну!»    До величного  свята  Дня  Незалежності  приєдналась мистецьо- патріотична  акція  прсвячена 100 –річчю ЗУНРу  під назвою « Давня наша слава в ЗУНРі ожива» , яка передається  від села до села нашого району.Одним з елементів нашої  мистецько - патріотичної акції є відкриття спортивного майданчика.
В бібліотеці облаштована тематична поличка «27 років Нежалежній Україні»



























 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар