понеділок, 11 березня 2019 р.

Слово віщого Тараса


 
   В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Скільки років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. 
    Доля Шевченка і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі. Його слова і у наш час закликають до пробудження. У складні для України часи борці за справедливість зверталися саме до Шевченкового слова.   Геніальність поета полягає в тому, що в його творах можна знайти відповіді на багато запитань і проблем сьогодення.
    Митця вважають головним поетом країни, а також духовним гетьманом Майдану.  Тарас Шевченко давно став символом боротьби для українців. І Майдан був ще одним підтвердженням цього. Революційна поезія Кобзаря вкотре стала рушійною силою жаги до змін.
    Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова.
 З нагоди відзначення 205-ї річниці від дня народження Т.Г Шевченка, у бібліотеці для своїх користувачів, ми облаштували тематичну викладку літератури «Слово віщого Тараса», та 10.03.2019 року спільно з сільським клубом, була проведена літературно-музична вітальня «Твори Тараса – України гордість і окраса».


   

                       

                                                                                                                                 
                                                                                 












                                                                                     
                                                                                                                                                                           
 



                                                           

                                
                                                                       


  
 


Немає коментарів:

Дописати коментар