середу, 25 лютого 2015 р.

Рідне слово - це перлина


  
"Здається, що таке рідна мова?.. Мова - спосіб комунікації людини з людиною, і, маючи вибір, я беру ту, яка дає мені можливість спілкуватися з більшим числом людей. А тим часом якась таємна сила в людській природі каже: "Ти не маєш вибору; в якій мові вродився і виховався, тої без окалічення душі не можеш покинути, так як не можеш замінитися з кимось іншим своєю шкірою." (І. Франко)
   Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
   Сьогодні ми з гордістю і пошаною називаємо імена тих, хто у важкі часи піднімав свій голос на захист рідної мови. Це Олександр Олесь, самобутній поет, який писав для дітей різного віку. Його вірші пронизані  чуттям  великого  патріотизму, справжнім  баченням  світу й природи.
   Опанування рідної мови - це передусім праця. Саме від нас з вами залежить щаслива доля українського слова. Дороги пізнання збагатять нас, мова заграє новими гранями краси і довершеності.
   Наша книгозбірня завжди шанує це свято. Для своїх користувачів ми облаштували тематичну викладку літератури: «Рідне слово – це перлина» та з учнями 7 класу провели вікторину «Мовні перлини для кожної дитини».
 
 

                                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар