вівторок, 10 березня 2015 р.

Україна - це Шевченкове слово....!



І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!
Є дні, що минають і непомітно  зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.    Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія  викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

    Т. Шевченко - геній  українського народу, великий патріот України, її Пророк. Пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, бо Тарас ШЕВЧЕНКО – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми пишаємось тим, що він – наш земляк,  а ми прагнемо бути достойними його нащадками. У багатьох оселях наших земляків і сьогодні можна побачити портрет ШЕВЧЕНКА, заквітчаний вишитим українським рушником.
    Не обходить осторонь цього  свята і наша книгозбірня.  Сьогодні разом з сільським клубом для жителів села, ми провели літературну годину « Шевченкове  слово  з минулого віку, і до нашого часу,і далі – в майбутнє, у нові віки»








Немає коментарів:

Дописати коментар